Är flugfiske din nya hobby?

10 juni 2020 patrick_pettersson

Letar du efter en lugn och fridfull hobby, men som ändå kräver mycket träning och rätt teknik? Då är flugfiske en stark rekommendation. Många tror att vem som helst kan fiska, det är helt enkelt bara att sätta ett bete på kroken och kasta iväg. Men det krävs så mycket mer. Man behöver veta vilket sorts bete som ska användas i vilken typ av vatten och till vilken sorts fisk. Du behöver veta hur du sätter fast betet eller draget på linan. Men viktigast av allt, speciellt gällande flugfiske, så behövs rätt teknik. Detta är något som måste övas upp, men det är också det som har sin charm. 

 

Att bara vara 

Tänk hur rofyllt det kan vara att bara stå i lugn och ro och fiska. Inga andra tankar behöver flyga genom huvudet under just den stunden och allt du behöver lägga fokus på är dig själv. Det kan kännas som en befrielse ibland att få vara i naturen och slippa alla andra bekymmer för en liten stund. Att bara vara. Flugfiske ger en avslappnande känsla, kanske lite som meditation om man så vill. För någon som vanligtvis bor i storstan kan det vara skönt att komma ut lite i tystnaden och lyssna på fågelsång och plaskande vatten, istället för bilar och tåg. 

 

 

Rätt utrustning till rätt tillfälle

Även fast det är en rofylld sport, så är fiske som alla andra sporter inte gratis. Det behövs utrustning som fiskespö, drag, flugor, linor och rätt kläder. Flugfiske i Göteborg är inte något att bara helt enkelt börja med, utan kunskap behövs också. Men med den biten finns hjälp att få. Leta reda på en bra fiskebutik som kan hjälpa dig med allt du behöver. De kan även tipsa och ge råd om exempelvis fiskeställen, olika sorters fisk och klubbar för sportfiskare. 

Fler nyheter