Att fiska med jiggar gör skillnad

13 oktober 2020 jonas_olsson
Att fiska med jiggar gör skillnad

Att fiska är speciellt en populär hobby i Sverige. Det är däremot inte enbart en hobby, utan det är också ett jobb för många. Att fiska är också en konst i sig. Det är inte alltid att det går som det ska. Men med rätt redskap har du en bättre chans. 

Jiggar skiljer sig från andra sorters beten då det sjunker rätt till botten. Det gör att du kan nå alla slags fiskar, även de som finns längst ner. Det är sedan bara att veva upp jiggen försiktigt för att få upp den till ytan igen. 

 

Fördelen att fiska med jiggar 

Att fiska med jiggar har många olika fördelar. Det finns även olika jiggar som du kan använda vid olika tillfällen. Men jiggar betyder också att du kan få chansen att fånga flera olika sorters fiskar. 

Med jiggar kan du också fiska i olika vatten. Även om du har vatten som är fyllt med vass eller alger så går det fortfarande att använda jiggar. Det leder till att du har en större chans att få en fångst. 

En annan stor fördel med jiggar är att de är väldigt billiga och dessutom hållbara. Så fiskar du är de utan tvekan en bra investering. Varför inte testa åtminstone? 

 

Design som lockar

Jiggar ser också ut som riktiga fiskar, vilket ökar dina chanser att få napp. Det är inte bara utseendet som är annorlunda utan även materialet. Det är inte ett plastmaterial, utan det känns faktiskt som att det är en fisk man håller i handen. 

Jiggar är otroligt detaljrika. Allt från ögonen och även läpparna bidrar till att fisken känns verklig. Men det allra bästa måste ändå vara att jiggar rör sig i vattnet som om det vore en levande fisk. Detta lurar de hungriga fiskarna i vattnet, vilket gör att du snart får napp. 

Fler nyheter