En rabattkant hjälper till att hålla allt på sin plats

18 maj 2022 jonas_olsson
Rabattkant

editorial

Du pausar en stund i trädgårdsarbetet och sätter dig på en pall. I din fantasi drömmer du om en naturtomt. En tomt med en frodigt grönskande äng. Där växer vilda blommor i överflöd, såsom rödklöver, smörblomma, kråkvicker och käringtand. Själv ligger du i en solstol och insuper den underbara miljön. Där är inga rabatter och ingen gräsmatta. Så skönt det hade varit.

Med ett litet ryck återvänder du till verkligheten – den välordnade trädgården med snörräta gångstigar och en vältrimmad gräsmatta. Rabatterna innehåller inga vilda växter men väl pioner och löjtnantshjärta. Ogräset lyckas du hålla efter genom att börja tidigt på säsongen så att det inte hinner sprida sig.

 

Rabattkant

 

Gräs sprider sig gärna

Med gräset är det dock värre. Gräset växer hela tiden och under en väldigt lång säsong. Det har en otrolig förmåga att sprida sig även där man inte vill ha det. Gräs i rabatten är en styggelse. Det är faktiskt hög tid att du investerar i en rabattkant. En rabattkant är ett väldigt bra sätt att hålla gräset borta från rabatten. Det kan vara riktigt snyggt också med en väl definierad kant som avgränsar gräsmattan.

Det finns förstås rabattkanter i plast, men om man väljer en i stål så kommer den att hålla mycket längre. En rabattkant i cortenstål får en vacker rostig yta, först ljust orangebrun och med åren allt mörkare brun. Om man ser till att gräva ner rabattkanten en knapp decimeter i marken så står den stabilt och hindrar gräset från att sprida sig in i rabatten.

Du reser dig upp med värkande rygg. En rabattkant skulle verkligen underlätta arbetet och samtidigt vara snygg. Det enda du behöver göra är att mäta hur många meter du behöver och sedan gå in och sätta dig vid datorn för att göra en beställning. Kanske beställer du från https://rostikt.se/rabattkant-smart-corten/?

Fler nyheter