För torra små barnfötter

01 mars 2020 lily_hansen

Få saker är så viktiga som att hålla barnen torra om fötterna. Var man bor i vårt avlånga land innebär skillnader i klimatet och därmed också olika behov när det kommer till skorna. I södra Sverige är det kanske gympaskor som gäller och barnen springer och spelar fotboll, medan mellersta delarna av landet halkar runt på is och i fjällen åker de skidor. I de norra delarna av landet kan det fortfarande vara snö och kyla ända in i juni. Olika förutsättningar men lika viktigt. Vilken sko-säsong befinner ni er i?

 

De växer ju så fort

Barnskor finns också i alla möjliga kvaliteter och prisklasser. Ofta har vi inte riktigt råd att handla samma långlivade kvalitet till barnen som till oss vuxna. Kanske om det finns flera barn i familjen och skorna går att ärva, kan man lägga ut lite mer för kvalitet som håller längre. Vanligtvis växer ju barnen ur ett par skor på en termin eller åtminstone ett år. Dessutom är barnens levnad så mycket vildare och busigare än hos vuxna. Sällan håller sig skon helt fri från repor och hål på tårna. Och så är det att vara barn, satsa på lagom!

 

 

Viktigast av allt är hälsan

Så se till att barnet håller sig torr om fötterna. Att det har en bra sula med tanke på det rådande underlaget. Att fötterna håller sig tillräckligt varma, men inte för varma. Med andra ord, fodrade stövlar när det är kallt och ofodrade när värmen kommer. Det är också bra med kardborre på barnskor så det är lätt för barnet att ta av och på skorna själv. Har ni tur kan ni fynda på någon säsongs-rea online. Oavsett om man bor i norr eller söder så finns superfina barnskor till bra pris att finna till exempel här: http://www.dromskor.se/

Fler nyheter