Göteborgs bästa flugfiske

10 maj 2021 jonas_olsson
Göteborgs bästa flugfiske

Att Göteborg förknippas med fisk och skaldjur är inte så konstigt. I århundraden har det funnits yrkesverksamma fiskare på västkusten. De har varit ute på havet i alla väder för att få upp havets läckerheter. När man pratar med infödda västkustbor föredrar de allra flesta fisk som är fångad i det salta havsvattnet.

Det kanske inte är så konstigt att många inbitna fiskare gillar att flugfiska efter havsöring. Att fiska i havet kostar inget och det krävs inget fiskekort för det. Det är därför enkelt att komma igång att fiska för alla som har ett fiskeintresse.

 

Fixa middagsfisken i ån

Givetvis finns det även de som gillar insjöfisk. Det är kanske inte så många som tänker på att Vallgraven i centrala Göteborg är ett bra ställe för mete efter bland annat abborre. Vill man utöva flugfiske i Göteborg är bästa ställena havet eller lite norr om stan i Säveån. I Säveån finns det många bra ställen att stå och kasta på. Har man en gnutta flax och stor skicklighet kan man få upp fina laxar eller öringar. Även grannkommunen Mölndal kan erbjuda fiske på utvalda delar av Mölndalsån.

 

Njutfullt fiske med precision

Att flugfiska är verkligen en konstart i sig. Att som fiskare graciöst och med precision kasta ut och få draget att träffa vattenytan precis där man vill kräver övning. Många är de flugfiskare som oförtrutet övar och kastar om och om igen för att få till det perfekta kastet. Även om man inte vill ha bomfiske varje gång så är fiske ett bra sätt att utöva mindfulness på.

Att vara i nuet och känna fiskens minsta lilla ryck när den hittar kroken är en källa till mycket glädje. Att njuta av naturen är helande för kropp och själ, och får man napp, ja då är lyckan gjord! Skitfiske på er!

Fler nyheter