Hur Stetson kepsen tillverkas: En omfattande guide

28 juli 2022 Helen Johansson

editorial

Tillverkningen av en mångsidig keps.

Det finns många olika typer av kepsar i världen, men ingen är lika ikonisk som Stetson kepsen. Denna keps har funnits i över 150 år och är fortfarande ett populärt val bland både män och kvinnor. Så vad är det som gör Stetson kepsen så speciell? I den här artikeln tar vi en titt på hur denna keps tillverkas och några av de steg som ingår i produktionen. Vi kommer också att diskutera hur lång tid det tar att tillverka en Stetson keps och några av de material som används vid tillverkningen.

stetson keps

Ett urval av material.

Stetson kepsen är tillverkad av en mängd olika material, bland annat ull, päls och läder. Vilken typ av material som används beror på vilken typ av keps som tillverkas. En Stetson i ull tillverkas till exempel av en annan typ av ull än en Stetson i päls. Det läder som används i tillverkningen av en Stetson skiljer sig också från det läder som används i andra typer av kepsar.

Det första steget i tillverkningen av en Stetson kepsär att välja rätt typ av ull eller päls. Ullen eller pälsen skärs sedan i små bitar och sys ihop för att bilda kepskroppen. Därefter läggs brätten till på kepsen och hela stycket sys ihop.

När kepsen har sytts ihop genomgår den en process som kallas ”blockering” Blockering hjälper till att forma kepsen och ger den sitt tydliga utseende. När kepsen har blivit blockad är den redo att klippas till och färdigställas. Det sista steget i tillverkningen av en Stetson kepsen är att lägga till fodret, som vanligtvis är tillverkat av silke.

Hela tillverkningen av en Stetson keps, från början till slut, kan ta upp till sex veckor. Denna tidsram kan dock variera beroende på vilken typ av keps som tillverkas och vilka material som används.

Så där har du det! Tack för att du läste!

Fler nyheter