Låt en vacker rabattkant förgylla trädgården

04 mars 2021 Cecilia Olsson
Låt en vacker rabattkant förgylla trädgården

En vacker trädgård är något som de allra flesta drömmer om att ha. Tänk att gå ut en solig morgon i en underbar trädgård fylld med grönskande växter och färgglada blommor. Förutom att olika träd, blommor och andra växter ser väldigt härliga ut så kan de dessutom ha en positiv inverkan på välmåendet. Därför kan en dag ute i trädgården ha många fördelar vare sig man sitter och njuter av en kopp kaffe i en bekväm möbel eller står på knäna i rabatten och påtar. 

Underlätta trädgårdsarbetet med rätt hjälpmedel

Det finns olika verktyg och hjälpmedel som kan göra det lättare att hålla sin trädgård fin och välvårdad. En sådan sak är en rabattkant. Med rabattkanter av cortenstål kan man enkelt definiera ytorna i sin trädgård där man vill ha gräsmatta, grusgångar, häckar eller planteringar. 

Cortenstål ger en naturlig förändring

En rabattkant som är tillverkad av cortenstål har förutom sina praktiska egenskaper även en förmåga att ändra utseende med tiden. Till en början har rabattkanter av corten en stålgrå färg men efter några veckor i trädgården bildas en vacker rostig yta. Med tiden fortsätter den rostiga rabattkanten att ändra färg och går från ljus orangebrun till att efter några år få en mörkbrun nyans. Det gör att en rabattkant av corten hela tiden smälter in vackert i sin omgivning samtidigt som den ger förändring i miljön genom att den sakta byter färg. 

Rabattkanter och andra produkter av hög kvalitet

Man hittar vackra rabattkanter i olika storlekar tillverkade i cortenstål hos företaget Rostikt i Allingsås. Rostikt är ett företag som har målet att hjälpa både privatpersoner och företag att skapa vackrare och mer lättskötta trädgårdar genom smarta produkter av hög kvalitet. Därmed kan man hitta allt möjligt hos Rostikt som kan göra trädgården vackrare och samtidigt mer lättskött. Läs mer om produkterna på https://rostikt.se/rabattkant-smart-corten/.

Fler nyheter