Skapa karaktär med fönsterspröjs

31 augusti 2021 patrick_pettersson
Skapa karaktär med fönsterspröjs

När man ser de där perfekta husen som får en att tappa andan. Ett litet hus som ser ut som ett palats. Allt matchar så fint tillsammans att det får en att verkligen stanna upp och bara ta in allt det vackra i huset. Drömmen är såklart där, man vill ha det så själv. 

Det räcker inte bara med husets byggnad och färg. Fönsterna gör även en stor del. Det är något magiskt att se fönster med spröjs. Flera delningar i fönstret som skapar en magisk, nostalgisk konst. 

Det är en konst de flesta uppskattar att se och den kan visa sig på många sätt. Man kan ha två avdelningar så det blir som ett kors, men man kan även dela upp fönsterna i fler rutor. Vet man trots detta inte om vad fönsterspröjs är, då kan du med en enkel sökning få fram bilder på det. Så fort du ser det vet du direkt vad det är. 

 

 

Valet av fönster 

Tvätta fönster är riktigt tråkigt. Det är härligt när det är klart, när fönstret är så rent så man knappt uppfattar det. Men för det krävs det en del. Det är inte både in och utsidan som ska tvättas. Det är även mellan fönsterna, för såklart samlas det även smuts där. 

Det bästa med sidohängda fönster med avtagbara spröjs är att dessa är enkla att öppna och rengöra. Inte bara in- och utsidan, utan även mellan dem. Du behöver inte kämpa i en evighet bara för att lyckas dela på fönsterna. Med lite snabbt pill är det klart att tvättas mellan och utanpå fönstret, trots spröjs.
Kolla vad marknaden har att erbjuda, kanske fastnar du för något helt annat än du först tänkt dig. Det är viktigt att det är rätt för dig och ditt hem, då det är ett dyr investering. Välj rätt direkt.

Fler nyheter