Topp 5 frågor om asfaltbeläggning i stenbruk

31 oktober 2022 Helen Johansson

editorial

Om du överväger stenmjölasfalt

Funderar du på att använda stenmjölsasfalt för ditt nästa beläggningsprojekt? Om så är fallet har du förmodligen många frågor. Här är svaren på de fem vanligaste frågorna som vi får om asfaltbeläggning med stenmjöl.

image

Hållbart i årtionden

1. Vad är stenmjölsasfalt?
Stenkvarnsasfalt är en typ av beläggning där man använder stenar som har malts till ett fint pulver. Pulvret blandas sedan med bitumen som binder ihop stenarna och skapar en slät yta. Den här typen av beläggning kallas också för ”stenasfalt” eller ”fräsning”.

2. Varför är stenfräsningsasfalt idealisk för parkeringsplatser?
Stenkvarnsasfalt är idealisk för parkeringsplatser eftersom den är otroligt hållbar och tål mycket slitage. Den är också lättskött, vilket innebär att du inte behöver lägga tid och pengar på reparationer eller ersättningar längre fram. Och eftersom det är tillverkat av återvunnet material är det ett miljövänligt alternativ.

3. Vilka är fördelarna med asfalt från stenbruk?
Förutom att stenbruksasfalten är hållbar och kräver lite underhåll har den en rad andra fördelar. Den reflekterar värme, vilket håller parkeringsplatser svalare i varmt väder (och hjälper till att förhindra gropar och sprickbildning). Den ger också utmärkt dränering och kan användas tillsammans med uppsamlingsdammar och andra vattenhanteringsfunktioner.

4. Hur länge håller stenmjölsasfalt?
När stenbruksasfalt installeras och underhålls på rätt sätt kan den hålla i årtionden. Faktum är att många parkeringsplatser som belades med detta material på 1970-talet fortfarande används idag!

5. Vad är kostnaden för stenmjölsasfalt?

Kostnaden för stenmjölsasfalt varierar beroende på ett antal faktorer, bland annat projektets storlek och platsen. Vanligtvis kostar den här typen av asfaltering mellan 30 och 50 kronor per kvadratfot – även om det kan vara mer eller mindre beroende på dina specifika projektkrav.

Som du kan se finns det många skäl att överväga stenmjölsasfalt för ditt nästa beläggningsprojekt. Tack för att du läste och hoppas detta blogginlägg var till någon hjälp! Dela gärna med dig av inlägget på sociala medier.

Fler nyheter