Varsam vaxning

05 april 2020 jonas_olsson

Sockervaxning är en metod av vaxning som använts sedan urminnes tider i Egypten. Det går att köpa helt ekologiskt sockervax men man kan också göra sitt eget. Fördelen med att köpa sockervax från butik är att man då är säker på att det är rätt konsistens och att det fungerar som det ska. Ofta finns det flera olika konsistenser att välja på, beroende på vad man är ute efter. Köpa sockervax istället för vax med en massa tillsatser gör att man vårdar sin hud bättre och bidrar dessutom till ett bättre klimat.

 

Fördelar med sockervax 

Fördelarna med sockervax är många. Det är som sagt helt ekologiskt och naturligt framtaget, då det vanligtvis enbart innehåller socker, citron och vatten. Det håller minst lika länge som ett vanligt vax. Och samtidigt som det är skonsamt mot huden så gör det också jobbet. Sockervax går att applicera på kort hår utan att skada det. Dessutom hjälper det till att ta bort döda hudceller och bidrar till att huden förnyas. Det går att använda på hela kroppen och används i stort sett på samma vis som vanligt vax. En del saker kan dock vara värda att tänka på.

 

Så vaxar man med sockervax 

Sockervax är, precis som vanligt vax, klibbigt och fastnar gärna i huden. Ett bra tips om man känner igen sig i detta är att testa att applicera lite talk i området där håret skall tas bort. Talk finns ofta att köpa i samma affär där man hittar sockervax. Viktigt är också att rengöra och torka området där vaxet ska appliceras. Lägger man märke till att sockervaxet är lite för tjockt kan man antingen värma det lite eller spä ut det med lite vatten. Sen är det bara att sprida ut det tunt, vänta en kort stund och sedan dra i samma riktning som håren växer.

 

Fler nyheter